Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/9/2021 στο ξενοδοχείο Lyttos beach στην Ανάληψη Χερσονήσου. -Ώρα έναρξης του αγωνίσματος 9:30 -Οι αθλητές πρέπει να έρθουν στο Cycling Creta bike center για να φέρουν τον εξοπλισμό τους από τις 7:30 έως τις 8:45 το πρωί της 5/9/2021 -Oι αθλητές πρέπει να εγγραφούν μέχρι την Παρασκευή 3/9/2021 μέχρι της 19:00 -Για να εγγραφείτε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας της Cycling Creta. Στο πεδίο subject πρέπει να γράψετε "Test Triathlon 5/9/2021".
Η διαδρομή ποδηλασίας ξεκινάει από το ξενοδοχείο Lyttos beach προς τον παλιό εθνικό EO90 και μετά ακολουθούμε τις πινακίδες για Οροπέδιο Λασιθίου. Στην διακλάδωση Για Ποταμιές (11ο χιλιόμετρο) οι ποδηλάτες πρέπει να κάνουν προσεκτικά αναστροφή και να επιστρέψουν πίσω.
Ο αγώνας ποδηλασίας πραγματοποιείται σε δημόσιους δρόμους με κυκλοφορία αυτοκινήτων. Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να οδηγήσουν με ασφάλεια και να σταματήσουν το ποδήλατο για να ελέγξουν αυτοκίνητα όταν περνούν διασταυρώσεις. Η εκδήλωση δεν είναι επίσημος αγώνας και δεν δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων και δεν υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση. Οι αθλητές πρέπει να επιβραδύνουν το ποδήλατό τους σε διασταυρώσεις ή να σταματήσουν στις πινακίδες STOP για να αποφύγουν ατυχήματα.
Όλοι οι αναβάτες πρέπει να οδηγούν πιο προσεκτικά σε αυτά τα σημεία: -500 μέτρα από το ξενοδοχείο Lyttos,στην διασταύρωση για την παλαιά εθνική οδό EO90. STOP!!! -Η αναστροφή 360 μοιρών στο χωριό Ποταμιές (11ο χιλιόμετρο) για να επιστρέψουν πίσω. -Ο κόμβος Καστελίου Χερσονήσου (παλαιά εθνική οδός) . STOP!!!!!
Διαδρομή τρεξίματος
Το αγώνισμα του τρεξίματος ξεκινά από τη ζώνη μετάβασης δίπλα από το bike center Cyclingcreta. Οι αθλητές θα τρέχουν προς τα έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου Lyttos Beach και έπειτα δεξιά ακολουθώντας τον δρόμο που πηγαίνει στην παραλία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν δυτικά ακολουθώντας το παραλιακό μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη και πίσω.
Οι αθλητές sprint τριάθλου θα τρέξουν αυτή τη διαδρομή 1 φορά
Ο αγώνας διεξάγεται σε δημόσιους δρόμους με κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζούς. Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να τρέχουν με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου
και σεβαστούν τους πεζούς.
Για προσωπική ασφάλεια των αθλητών και για λόγους δημόσιας υγείας, όλοι όσοι συμμετέχουν καθώς και οι συνοδοί τους στα σημεία αφετηρίας, τερματισμού και στις ζώνες μετάβασης, πριν την έναρξη του αγωνίσματος, πρέπει να διατηρούν τις ελάχιστες αποστάσεις και να φορούν μάσκα όταν είναι απαραίτητο.