Ο καλύτερος χάρτης για την Κρήτη

open water triathlon swimming-min
Lyttos Test Triathlon 5/9/2021
3 Αυγούστου 2021
Minoans was the first to discover America-min
Οι κρήτες το έκαναν πρώτοι
30 Αυγούστου 2022
 

Ο καλύτερος χάρτης της Κρήτης για ποδηλασία, υπαίθριες δραστηριότητες και εναλλακτικό τουρισμό.

Ένας χάρτης για την προώθηση του τουρισμού υπαίθρου, τη στήριξη των μικρών χωριών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την δημιουργίας ενός χάρτη για ποδηλάτες ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο, πιο ακριβή και πιο χρήσιμο χάρτη για την Κρήτη. Ένας χάρτης που δεν είναι μόνο για ποδηλάτες, αλλά ταυτόχρονα για οινoτουρισμό, θρησκευτικό, ορειβατικό, διάσχιση φαραγγιών, σπηλαιολογικό, αναρριχητικό τουρισμό... και πολλά άλλα.

Ένας χάρτης για να δώσει μια μικρή βοήθεια στην ενδοχώρα της Κρήτης για την ανάπτυξη του τουρισμού. Ο θησαυρός της Κρήτης και το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι η φύση, η γεωγραφία, το κλίμα, η ιστορία, η πολιτιστική κληρονομιά, η κρητική κουζίνα. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού όλο το χρόνο. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα χωριά μας να μείνουν ζωντανά.

 
 
Λεπτομέρεια από το χωριό Ζαρός. Περιοχή διάσημη για την πεζοπορία και τον εναλλακτικό τουρισμό. Τα δάση με πεύκα και τα δάση βελανιδιάς (Πρινοδάσος Ρούβα) απεικονίζονται με διαφορετικό σύμβολο δέντρου.

 
Λεπτομέρεια από το χωριό Καπετανία και τα Αστερούσια όρη. Μια περιοχή με πολλές υπαίθριες δραστηριότητες.

 

 
Λεπτομέρεια από την περιοχή της Χερσονήσου.

 
Λεπτομέρεια από τον Ψηλορείτη.

 
Λεπτομέρεια του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος και του δρόμου (υπό κατασκευή).

 

Υπόμνημα χάρτη. Εικονίδια και σύμβολα.


Ο χάρτης είναι φιλικός προς το χρήστη και διασκεδαστικός. Χρησιμοποιούμε πολλά διαφορετικά σύμβολα, εικονίδια, χρώματα και γραμματοσειρές. Η ανάγνωση του χάρτη είναι εύκολη και ενδιαφέρουσα χωρίς να κουράζει. Όλα τα σημεία ενδιαφέροντος εμφανίζονται με διαφορετικά σύμβολο, ώστε να είναι εύκολο να βρεθούν.

 
 
 
Εως σήμερα ο χάρτης απεικονίζει την περιοχή της Κεντρικής Κρήτης, από το Ρεθυμνο έως την Ιεραπετρα. Προχωράμε στην αποτύπωση ολόκληρης της Κρήτη, με αλλαγές όπου έχουν γίνει καινούριες ασφαλτοστρώσεις (πχ νέος δρόμος Κριτσα-Βαθύ), τον βελτιώνουμε και διορθώνουμε τα λάθη
Ως βάση για τον χάρτη μας χρησιμοποιήσαμε τους open stret maps τους οποίους ολοκληρώσαμε, τροποποιήσαμε και εμπλουτίσαμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο.

Άλλες πηγές:
Google earth
https://www.kastra.eu/
http://odysseus.culture.gr/index_gr.html