Τα στάδια της ποδηλασίας

malvicino road bike tour Crete Krousonas village feature
Malvicino
9 Φεβρουαρίου 2018
the-super-cyclist-of-the-future-cyclingcreta -feature img
Ο ποδηλάτης του μέλλοντος
14 Μαρτίου 2018
the stages of cycling - feature img

Τα στάδια της ποδηλασίας

 
Πόσοι από εσάς μπορείτε να θυμηθείτε το πρώτο σας ποδήλατο ή την πρώτη σας ποδηλασία. Μπορείτε να θυμηθείτε την ιδιαίτερη στιγμή του ερωτευτήκατε την ποδηλασία και τα έντονα συναισθήματα που άρχισαν να αναπτύσσονται; Ήταν έρωτας από την πρώτη στιγμή ή πέρασε καιρός για να το διαπιστώσετε. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι το σπορ που θα να κάνετε για την υπόλοιπη ζωή σας πόσο έχουν αλλάξει η συνήθειες και οι απόψεις σας περί ποδηλασία. Η ποδηλασία είναι ένα συναρπαστικό άθλημα και ανεξάρτητα από το στάδιο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν.
 
 

καινούριος

 
Μόλις ξεκινήσατε το άθλημα και δεν έχετε πολλές εμπειρίες για το τι πρέπει να αγοράσετε και πόσο να ξοδέψετε. Θεωρείτε ότι όσοι αγοράζουν ακριβά ποδήλατα σπαταλούν τα χρήματα τους. Αγορά ποδηλάτου πάνω από 500 ευρώ είναι παράλογο.
Το πρώτο ποδήλατο είναι από super market ή το πιο φθηνό από το ποδηλατάδικο της γειτονιά. Τα χρήματα για εξοπλισμό είναι ελάχιστα και με ότι έχουν περισσέψει από την αγορά του ποδηλάτου αγοράζετε ένα φθηνό κράνος, μια τρόμπα, σαμπρέλα, δυο απλά φωτάκια εμπρός και πίσω και οπωσδήποτε στέκα και κουδουνάκι.

Κάνετε συχνές επισκέψεις στο ποδηλατάδικο της γειτονιάς και χαζεύετε τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε στο ποδήλατο, καθρεφτάκι, αυτοκόλλητα, ακρόμπαρα, gel κάλυμμα σέλας κ.α. Δεν σας ενδιαφέρει ακόμα το βάρος του ποδηλάτου και προσθέτετε διάφορα αξεσουάρ που το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με μηχανάκι.

Χρήματα για ρούχα δεν περισσεύουν, ποδηλατείτε αρχικά με τζιν παντελόνι ή στην καλύτερη περίπτωση με φόρμα γυμναστική και μακό μπλουζάκι. Για τσάντα χρησιμοποιείτε αυτή που είχατε στο σχολείο.

Η πρώτες σας βόλτες είναι μέσα στην πόλη που ζείτε σε πάρκα ή στην ύπαιθρο γύρω από την πόλη σας. Μετά από κάθε ποδηλασία είστε εξαντλημένος και τρώτε 5 μακαρονάδες για να συνέλθετε.
 
 
 

Προχωρημένος

 
Μπορείτε πλέον να κάνετε περισσότερα χιλιόμετρα. Έχετε γνωρίσει και άλλους ποδηλάτες και όλες σας οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το ποδήλατο. Ξέρετε τα πάντα για την γεωμετρία των ποδηλάτων, εξοπλισμούς και όλα τα στάνταρντ

Ακολουθείτε την τεχνολογία και γνωρίζετε όλες τις τάσεις της αγορά. Περιμένετε με ανυπομονησία τις μεγάλες εκθέσεις για να δείτε τι καινούριο θα παρουσιάσουν οι ποδηλατικές εταιρίες. Περνάτε πολλές ώρες στο internet για να δείτε τι άλλο μπορείτε να αγοράσετε και να παρακολουθείτε live αγώνες ποδηλασίας.

Αγοράζετε πιο καλά και ακριβά ποδήλατα και τα παλιά τα δίνετε στα παιδιά ή στην σύζυγο δώρο για τα γενέθλια τους αλλά δεν τους επιτρέπετε να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν.

Κάνετε οικονομία με σκοπό να αγοράσετε ποδηλατικά προϊόντα και έχετε φτιάξει κουμπαρά για το επόμενο ποδήλατο. Τα καθημερινά σας ρούχα είναι πολύ φθηνότερα από τα ποδηλατικά και ίσως το ποδήλατο πιο ακριβό από το αυτοκίνητο. Ποτέ δεν λέτε στην οικογένεια σας πόσο πραγματικά κοστίζουν αυτά που αγοράζετε. Έχετε τοποθετήσει σχάρες στο αυτοκίνητο για να κάνετε ποδηλασίες σε μακρινά μέρη. Πιστευτέ ότι ένα νέο πανάκριβο κολάν η ένα super light τιμόνι θα σας κάνει γρηγορότερους κατά τρία δευτερόλεπτα.
Χρησιμοποιείτε το STRAVA περισσότερο από ότι το facebook.
 
 
 

Έμπειρος

 
Είστε ερωτευμένος με την ποδηλασία αλλά πλέον δεν σας ενδιαφέρουν τα ακριβά, ελαφριά ή hi tech ποδήλατα. Σας αρέσει να συμμετέχετε σε αγώνες αλλά όχι για την νίκη αλλά για την εμπειρία, δεν ακολουθείτε κάποιο προπονητικό πρόγραμμα και δεν κυνηγάτε χρόνους στο STRAVA. Μια μικρή ποδηλασία με τους φίλους σας με στάσεις για καφέ και εξερεύνηση νέων διαδρομών σας είναι πιο ενδιαφέρουσα από τις πολύωρες εξαντλητικές προπονήσεις.

Σπαταλάτε περισσότερο χρόνο στο internet και διαβάζοντας ταξιδιωτικούς οδηγούς για βρείτε νέους ποδηλατικούς προορισμού και μέρη που μπορείτε να εξερευνήσετε με το ποδήλατο.

Έχετε πλέον ένα ή δύο ποδήλατα τα οποία κρατάτε για αρκετά χρόνια κάνοντας μερικές αναβαθμίσεις όταν κάτι χαλάει και τα διατηρείτε σε καλή λειτουργική κατάσταση. Έχετε τόσα ποδηλατικά ρούχα που δεν χρειάζεται να αγοράσετε άλλα για την υπόλοιπα καριέρα σας. Κάνετε οικονομία από την αγορά εξοπλισμού και ποδηλάτων για να κάνετε ποδηλατικά ταξίδια στα αγαπημένα σας μέρη
 
 
 

Η καμπύλες κόστους ποδηλασίας

 
 

Facebook Comments