Τα σωστά γρανάζια για ποδηλασία στην Κρήτη

Οι μεγαλύτερες βουνίσιες αναβάσεις στην Κρήτη
10 Απριλίου 2016
Podilatis bikes
13 Μαΐου 2016
mountain bike cassette
 

Τα σωστά γρανάζια για ποδηλασία στην Κρήτη

 
 

Η Κρήτη δεν είναι εύκολο μέρος για ποδηλασία. Είναι ένα εξαιρετικά ορεινό νησί. Το 41% της έκτασης του υπερβαίνει το υψόμετρο των 400μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ οι περιοχές με υψόμετρο από 200 έως 400 μέτρα καταλαμβάνουν το 33% της έκτασης του νησιού. Οι πεδινές εκτάσεις καταλαμβάνουν μόνο το 3,6% της έκτασης του νησιού ενώ οι επίπεδες επιφάνειες είναι ελάχιστες και της βρίσκουμε πάνω στα βουνά, τα οροπέδια ή τους ομαλούς όπως τους λένε οι Κρητικοί, με μεγαλύτερο αυτό του Λασιθίου.

Εδώ θα βρείτε αναβάσεις για όλα τα γούστα, παρατεταμένες, σύντομες, δύσκολες εύκολες, όμορφες ή πολύ όμορφες και σε συνδυασμό με το θερμότερο κλίμα τότε αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο από ότι νομίζετε. Αλλά αν είστε ειλικρινής για το επίπεδο σας και εξοπλίσετε το ποδήλατο σας με τα κατάλληλα γρανάζια τότε η ποδηλασίες αν και δύσκολες θα είναι ευχάριστες και αξέχαστες εμπειρίες.

Τα γρανάζια που θα επιλέξουμε πρέπει να εξασφαλίζουν ότι θα έχουμε ελαφριές ταχύτητες για να ποδηλατήσουμε στις αναβάσεις με ένα άνετο ρυθμό για το επίπεδο μας.

Για τους περισσότερους ποδηλάτες δρόμου ένα γρανάζωμα compact διπλό ή τριπλό είναι αρκετό.

Για τους ποδηλάτες βουνού θα συστήναμε διπλό ή τριπλό δισκοβραχίονα και μεγάλη κασέτα. Το μικρό γρανάζι του δισκοβραχίονα να μην είναι μεγαλύτερο από 24αρι και η κασέτα σας να έχει τουλάχιστο 36 ή 42αρι μεγάλο γρανάζι. Δεν θα συστήναμε 1χ10 ή 1χ11 στον μέσο ποδηλάτη καθώς πολλές θα είναι οι ανηφόρες που θα σπρώξεται το ποδήλατο. Όσοι αγοράσουν 1χ12 (κασέτα με 50-52 μεγάλο γρανάζι) καλό είναι να επιλέξουν δισκο με 30 ή 32 δοντια

Τα ποδήλατα μας στο cyclingcreta είναι εξοπλισμένα με γρανάζια που διευκολύνουν τους αναβάτες να ανέβουν ακόμα και την πιο δύσκολη ανηφόρα με όσο το δυνατό λιγότερη κούραση.

 
[Heateor-SC]

Facebook Comments