Ο ποδηλάτης του μέλλοντος

the stages of cycling - feature img
Τα στάδια της ποδηλασίας
22 Φεβρουαρίου 2018
topeak smart head digital gauge cyclicreta strava challenge - double side
Όσα παίρνει ο αέρας Strava challenge
16 Μαρτίου 2018
the-super-cyclist-of-the-future-cyclingcreta -feature img
 

Ο ποδηλάτης του μέλλοντος

 

Τα τελευταία χρόνια το άθλημα της ποδηλασίας έχει αλλάξει ριζικά. Οι αγώνες βουνού γίνονται όλο και πιο τεχνικοί, η γεωμετρία των ποδηλάτων αλλάζει συνεχώς, τα μπροστινά ντεραγιέρ οδεύουν προς εξαφάνιση ενώ τα dropper post χρησιμοποιούνται ακόμα και στα ποδήλατα cross country. Από την άλλη πλευρά τα ποδήλατα δρόμου γίνονται συνεχώς πιο αεροδυναμικά και άνετα. Οι εταιρίες έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο για το ποιος θα φτιάξει το πιο γρήγορο, άνετο, ελαφρύ και ανθεκτικό ποδήλατο. Πόσο όμως μπορούν να εξελιχθούν ακόμα τα ποδήλατα.

Στα εργαστήρια του CyclingCreta δημιουργήσαμε τον ποδηλάτη του μέλλοντος, αυτόν που θα αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις του αθλήματος, αυτόν που θα μπορεί να ποδηλατεί για ώρες ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες χωρίς να κουράζετε ή να καταπονείτε. Ετοιμαστείτε για το μέλλον.

 
1Aerohead
Το κεφάλι του ποδηλάτη είναι πιο μακρόστενο και μόνο με ίσια ή καθόλου μαλλιά για καλύτερη αεροδυναμική.
2M.E.O.W.
Mega Eyes Over Wide Τα μάτια του ποδηλάτη είναι μεγαλύτερα, λίγο πιο πάνω στο μέτωπο και πιο πλάγια. Ακόμα και σε σκυφτή θέση ο ποδηλάτης έχει πολύ μεγαλύτερο οπτικό πεδίο. Χάρη στην όραση γάτας(meow) μπορεί να δει στο σκοτάδι χωρίς φώτα.
3 Shadow Ears Plus
Τα αυτιά δεν προεξέχουν καθόλου από το κεφάλι για καλύτερη αεροδυναμική και οξεία ακοή 360ο. Ο ποδηλάτης μπορεί εκτιμήσει με ακρίβεια την κατεύθυνση από την οποία προέρχεται κάθε ήχος αλλά και την απόσταση του από αυτήν και την ταχύτητα με την οποία κινείται το αντικείμενο. (π.χ διερχόμενα αυτοκίνητα).
4GLAFX
Μακρύτερο λαιμός που μπορεί να περιστραφεί κατά 270ο όπως της κουκουβάγιας για να ελέγχει ο ποδηλάτης τι συμβαίνει πίσω του (αυτοκίνητα ή ανταγωνιστές ποδηλάτες). Οι μύες του αυχένα είναι πιο μυώδεις για να υποστηρίζουν καλύτερα το κεφάλι στην συνεχή σκυφτή θέση.
5KA.MPU.RA
Μικρός ύβος στο πίσω μέρος της πλάτης για αποθήκευση έως και 1,3 λίτρα νερού και ενέργειας αρκετή για μια ποδηλασία 4 ωρών. Ο ύβος προστατεύει τους θωρακικούς σπονδύλους από πτώσεις.
62 Peace Clavicula
Η κλείδα πλέον αποτελείται από δύο οστά συνδεδεμένα με μυς και μπορεί να κάνει μικρή κάμψη. Η πιθανότητα για σπάσιμο της κλείδας από πτώση είναι πλέον μηδενική, οι επιπλέον μυς προσφέρουν άνεση στο κουβάλημα του ποδηλάτου, ενώ ο ποδηλάτης μπορεί κλείσει τους ώμους του και να βελτιώσει την αεροδυναμική του.
7Narrow Long
Ο κορμός είναι πιο μακρύς και στενός για να αντεπεξέλθει στην νέα πιο μακριά γεωμετρία των ποδηλάτων αλλά και για καλύτερη αεροδυναμική.
8M.O.M.E
More Oxygen More Energy Λόγω του μεγαλύτερου θώρακα η χωρητικότητα στους πνεύμονες έχει αυξηθεί κατά 20% και κατά συνέπεια αποστολή περισσότερου οξυγόνου στους μύες.
9Hipposkin
To δέρμα στους ώμους και στους μηρούς είναι σούπερ ανθεκτικό με επιπλέον επίστρωση από μικροσκοπικές τρίχες που το προστατεύουν από εκδορές, σκισίματα και γρατσουνιές σε περίπτωση πτώσης και σύρσιμο στο οδόστρωμα. Η ίδια τεχνολογία αλλά με ένα επιπλέον λεπτό εσωτερικό στρώμα λίπους υπάρχει στον κώλο του ποδηλάτη. Τα ποδηλατικά κολάν με μαξιλαράκι είναι πλέον άχρηστα.
10MSPNDL AV
Mesospondylus AntiVibration Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι της οσφυϊκής μοίρας έχουν διπλάσιο πάχος για μεγαλύτερη άνεση και να προστατεύουν την σπονδυλική στήλη από τους κραδασμούς κάνοντας τα ποδήλατα full suspension περιττά. Οι ραχιαίοι μύες είναι πιο δυνατοί για να υποστηρίζουν την σκυφτή θέση οδήγησης.
11Rapid Fire Thumb
Ενισχυμένο πιο δυνατός και γρήγορος αντίχειρας και δείκτης του δεξιού χεριού λόγω κατάργησης του μπροστινού ντεραγιέρ.
12GIA.TA .OURA
Μεγαλύτερη σε χωρητικότητας ουροδόχος κύστη η οποία εκμηδενίζει την ανάγκη για κατούρημα κατά την διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα
13S.S.F.L
Shorter Stronger Faster Legs Ο ποδηλάτης έχει πιο κοντά αλλά μυώδη και δυνατά πόδια, εκτός από μεγαλύτερη ισχύ του προσδίδουν και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Το παλουκόσελο που κατεβαίνει είναι περιττό και ή αεροδυναμική καλύτερη. Οι δυνατότητα για περισσότερους διασκελισμούς αυξάνουν την ταχύτητα στο τρέξιμο παρά την μείωση του μήκους των ποδιών.
14P.T.M.T
Perfect Tanning Melanin Transporters Μελανινομεταφορείς. Μόρια στην επιφάνεια του δέρματος τα οποία μεταφέρουν την μελανίνη που παράγεται στα πόδια και τα χέρια από την συνεχή έκθεση στο ήλιο προς το υπόλοιπο σώμα για ομοιόμορφο μαύρισμα. 
15Miniscus Tubanos
Ενισχυμένος μηνίσκος που δεν καταπονείτε και φθείρεται από την συνεχόμενη κίνηση των γονάτων κατά τη ποδηλασία ή το τρέξιμο.
16Silk Skin
Μικροσκοπικές αλλά περισσότερες τρίχες στο χρώμα του δέρματος. για να μην χρειάζεται ξύρισμα. Οι περισσότερες τρίχες προσφέρουν καλύτερη μόνωση από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και καλύτερη πλεύση στο νερό.
17Frog Foot
Μεμβράνη στα δάκτυλα των ποδιών για πιο αποδοτική κολύμβηση
18Hollowbontech
Ακολουθώντας την τεχνολογίας των πουλιών τα κόκαλα του ποδηλάτη είναι κούφια εσωτερικά αλλά εξαιρετικά δυνατά μειώνοντας το βάρος του σκελετού κατά 15%.
 
 
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν συμπέρασμα επιστημονικής έρευνας, αλλά ένα άρθρο που στοχεύει να διασκεδάσει τους αναγνώστες μας.

Facebook Comments