Βρείτε απάντησή για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τις εκδρομές μας

 
1Ποιο είναι το ελάχιστο και το μέγιστο όριο ηλικίας για τις διαδρομές σας;
Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 7 ετών για την πολύ εύκολη διαδρομή (Level 1). Αυτό το όριο βασίζεται στην εμπειρία μας και το γεγονός Διαθέτουμε όλα τα μεγέθη ποδηλάτων. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδηλάτης ήταν 78 ετών για την εύκολη ποδηλασία και έκανε πολλά σπορ
2Πόσα άτομα συμμετέχουν σε κάθε ποδηλασία?
Για κάθε ποδηλασία βουνού απαιτούνται 2 έως 12 άτομα, ανάλογα με την διαδρομή και το επίπεδο δυσκολίας.
3Πόσο γρήγορος είναι ο ρυθμός της ποδηλασία;
Ο ρυθμός κάθε διαδρομής είναι αργός ή μέτριος, ανάλογα με το επίπεδο. Σκοπός των εκδρομών μας είναι να ανακαλύψετε την Κρήτη και να διασκεδάσετε. Δεν πιέζουμε τους ποδηλάτες και περιμένουμε τους πιο αργούς. Είναι σημαντικό για εσάς να διαλέξετε την σωστή διαδρομή ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. δείτε εδώ την επεξήγηση δυσκολίας διαδρομών βουνού.
4Προσφέρετε υπηρεσία μεταφοράς πελατών?
Ναι δείτε εδώ την περιοχή δωρεάν μεταφοράς πελατών.
5Πότε ξεκινάμε και πότε επιστρέφουμε πίσω;
Οι πρωινές ποδηλασίες ξεκινάνε μεταξύ 8:30 και 9:30 depenανάλογα με την εποχή και την περιοχή της Κρήτης που πάμε.Επιστρέφουμε πίσω μεταξύ 13:00 με 16:00. Οι απογευματινές ποδηλασίες ξεκινάνε μετά τις 16:00 και τελειώνουν περίπου στις 22:00- 23:00. Κατά την πρωινή ποδηλασία σας προσφέρουμε μεζεδάκια σε ταβέρνα ή καφενείο. Στην απογευματινή ποδηλασία σας προσφέρουμε γεύμα σε ταβέρνα.
6Τι πρέπει να έχω μαζί μου κατά την ποδηλασία;
Θα είναι πιο άνετο για σας αν φοράτε αθλητικά ρούχα που εξατμίζουν τον ιδρώτα γρηγορότερα και αθλητικά η ορειβατικά παπούτσια. Το βέλτιστο είναι να φοράτε ποδηλατικά μπλουζάκια και παντελόνι με μαξιλαράκι. Αποφύγετε τα τζιν και τα σανδάλια. Την άνοιξη και το φθινόπωρο να έχετε μαζί σας ένα αντιανεμικό ή αδιάβροχο. Φέρτε επίσης γυαλιά ηλίου, κινητό τηλέφωνο αντηλιακό, φωτογραφική μηχανή ή action-κάμερα.
7Πόσο χρεώσετε την διανομή ποδηλάτων?
Μπορείτε να δείτε εδώτην περιοχή διανομής των ποδηλάτων μας
8Κάνετε εκπτώσεις σε οικογένειες και μεγάλες ομάδες;
Ναι. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των συμμετεχόντων. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την μειωμένη τιμή σας.
9Τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή μιας ποδηλασίας;
  • ποδήλατο βουνού
  • κράνος και γάντια
  • πετάλια πλατφόρμες ή shimano spd
  • εμφιαλωμένο νερό
  • ντόπιο οδηγό
  • στάση για καφέ και σνακ
  • δωρεάν μεταφορά δες τον χάρτη
10Πρέπει να φοράω κράνος;
Ναι! Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε κράνος. Η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κράνος σας, ή μπορείτε χωρίς χρέωση ένα από τα δικά μας. Μπορούμε να σας παρέχουν επίσης γάντια. Εάν δεν φοράτε κράνος δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στις ποδηλατικές εκδρομές μας. Σας συνιστούμε να φορούν και γυαλιά ηλίου, που θα προστατεύουν τα μάτια σας από τον ήλιο, τα έντομα,τη σκόνη και τα κλαδιά.
11Που συναντιόμαστε;
Οι εκδρομές ξεκινάνε από τον ποδηλατικό μας σταθμό εντός του ξενοδοχείου Lyttos beach. επιλέγουμε τα ποδήλατα, τον εξοπλισμό και πάμε με αυτοκίνητο στο σημείο έναρξης της ποδηλασίας. Δείτε εδώ σχετικά με την δωρεάν μεταφορά πελατών.
12Πόσο νερό πρέπει να έχω μαζί μου;
Πριν ξεκινήσουμε την εκδρομή σας προμηθεύσουμε με εμφιαλωμένο νερό σε ειδικό σπορ μπουκάλι. Μπορείτε να πάρετε ένα ή δύο μπουκάλια (δωρεάν). Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με δύο θήκες μπουκαλιών). Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας κάνουμε μια στάση για καφέ όπου ξαναγεμίζουμε τα μπουκάλια. Στις μεγαλύτερες διαδρομές κάνουμε επιπλέον στάση σε πηγές με πόσιμο νερό.
13Χρειάζεται να φέρω μαζί μου ενεργειακές μπάρες ή gel;
Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας κάνουμε μια στάση για καφέ και σνακ. Δοκιμάζουμε κάποιου τοπικούς μεζέδες που είναι περισσότερο από αρκετοί για το υπόλοιπο της διαδρομής. Σας συνιστούμε να έχετε ένα ελαφρύ πρωινό το πρωί.
14Κάνουμε στάσεις για φωτογραφίες;
Ναι, σταματάμε συχνά για να πάρουμε φωτογραφίες, να μιλήσουμε για την Κρήτη, την φύση και να ξεκουραστούμε. Κατά την διάρκεια μιας διαδρομής εμείς τραβάμε πολλές φωτογραφίες τις οποίες σας παρέχουμε δωρεάν
15Είμαι ασφαλισμένος;
Σας συνιστούμε να έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει ατύχημα από υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Είστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε την πλήρη ευθύνη για τυχόν απροσδόκητα ατυχήματα.
16Ποια εποχή οργανώνετε τις ποδηλατικές εκδρομές;
Οργανώνουμε ημερήσιες εκδρομές με ποδήλατο βουνού στην Κρήτη από 20 Μαρτίου μέχρι την 15η Νοεμβρίου. Είναι επίσης δυνατό να οργανώσουμε εκδρομές για γκρουπ και κατά τους χειμερινούς μήνες.
17Τι γίνετε αν βρέξει;
Κατά τις ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές εκδρομές σας συνιστούμε να έχετε ένα αναπνέει αδιάβροχο ή αντιανεμικό μπουφάν, καθώς υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής. Το καλοκαίρι η βροχή είναι σπάνια, αλλά αν συμβεί αυτό είναι πολύ άνετο για τους ποδηλάτες. Αν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα σταματήσουμε σε μια καφετέρια ή καταφύγιο μέχρι να σταματήσει.
18Ποια είναι η καλύτερη εποχή για ποδηλασία στην Κρήτη;
Οι καλύτερες εποχές για το ποδήλατο είναι το Φθινόπωρο και η Άνοιξη, όταν η θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεκινάμε τις ποδηλασίες νωρίτερα το πρωί οδηγούμε πιο αργά και κάνουμε περισσότερες στάσεις. Ειδικά για το καλοκαίρι έχουμε δημιουργήσει ποδηλασίες σε μεγάλα βουνά όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.
19Διοργανώνετε απογευματινές - νυχτερινές ποδηλασίες?
Ναι, το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη διοργανώνουμε ποδηλασίες και το απόγευμα. Αυτές οι εύκολες ρομαντικές εκδρομές ξεκινούν το απόγευμα για να απολαύσετε την όμορφη θέα των βουνών με το φως της ημέρας. Κάνουμε μερικά εύκολα κομμάτια με πολύ ισχυρά ποδηλατικά φώτα και στο τέλος σταματάμε σε παραδοσιακές ταβέρνες για να δοκιμάσετε γνήσια κρητικά φαγητά.
20Μπορώ να χρησιμοποιήσω το δικό μου ποδήλατο βουνού;
Είστε ευπρόσδεκτοι να φέρετε το δικό σας ποδήλατο (έκπτωση 10 ευρώ). Θα γίνει μεταφορά με αυτοκίνητο για εσάς και το ποδήλατό σας, καθώς αποθήκευση και την επισκευή στον σταθμό μας. Το ποδήλατό σας θα πρέπει να είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση και να φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για μια ποδηλασία βουνού. Σας συνιστούμε να επισκευάσετε το ποδήλατό σας πριν το ταξίδι σας στην Κρήτη.
21Μπορώ να κάνω κράτηση τελευταίας στιγμής;
Εάν μας επισκεφτείτε στο ποδήλατικό μας σταθμό στο ξενοδοχείο Lyttos Beach μπορείτε να κάνετε κράτηση ακόμα και στις 19:00 το απόγευμα, μία ημέρα πριν, εφ 'όσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και τα διαθέσιμα ποδήλατα.