Ανάβαση Σκίνακα με την υποστήριξη της Cyclingcreta

Agios Niktitas Apomoni feature img
Άγιος Νικήτας
16 Νοεμβρίου 2018
open water triathlon swimming-min
Lyttos Test Triathlon 25/10/2020
14 Οκτωβρίου 2020

CRETE KOM

Τολμήστε την μεγαλύτερη και πιο επιβλητική ανάβαση δρόμου στην Κρήτη με την υποστήριξη της Cyclingcreta team.

Δοκιμάστε τις αντοχές, ξεπεράστε τα όρια σας ,ανεβείτε στο υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει κάποιος στην Κρήτη με ποδήλατο δρόμου. Από το 0 στα 1735


Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/10/2020. Σημείο συνάντησης κόμβος Γαζίου (άγαλμα Κοκκινίδη). Ώρα συνάντησης 8:00-8:40.

Κατά την ανάβαση θα ακολουθεί αυτοκίνητο υποστήριξης στο οποίο μπορούν οι συμμετέχοντες να αφήσουν μέσα σε σακούλα το αντιανεμικό γιλέκο τους, σάντουιτς ή μπάρες τα οποία θα παραλάβουν στην κορυφή του Σκίνακα. Μέσα στο αυτοκίνητο συνοδείας θα υπάρχει εξοπλισμός service μεγάλη τρόμπα, εργαλεία και εμφιαλωμένα νερά 500ml τα οποία σας παρέχουμε δωρεάν.

Σημείο συνάντησης - Εκκίνηση: Κόμβος Γαζίου (άγαλμα Κοκκινίδη). Για να αποφύγουμε τον συνωστισμό αλλά και να καλύψουμε την διαφορές στην ταχύτητα ανάλογα με το group παρακαλούμε όσοι είναι πιο αργοί να έρθουν στις 8:00 για να αφήσουν τα πράγματα τους στο αυτοκίνητο και να ξεκινήσουν. Οι πιο δυνατοί γρήγοροι μπορούν να έρθουν αργότερα μέχρι τις 8:45 οπότε θα φύγουμε για Ανώγεια.

Πρώτη στάση: Ανώγεια, στο βενζινάδικο στην είσοδο του χωριού. το αυτοκίνητο θα περιμένει εδώ από τις 9:40 έως τις 10:10 (30λεπτά).

Εδώ μπορείτε να πάρετε νερό από το αυτοκίνητο ή από το βενζινάδικο αναψυκτικά ή νερά και να ξεκινήσετε για την Κορυφή.

Τερματισμός: Κορυφή Σκίνακα. Στο σημείο αυτό θα βρίσκετε το αυτοκίνητο από τις 11:15 έως τις 12:20.

Λόγω του ότι ο ασφαλτόδρομος από το Αστεροσκοπείο μέχρι τα Ανώγεια σε πολλά σημεία είναι χαλασμένος εθιστούμε την προσοχή σας κατά την επιστροφή. Κατά την επιστροφή το αυτοκίνητο θα περιμένει στα Ανώγεια ως ότου επιστρέψουν όλοι οι ποδηλάτες με ασφάλεια. Η επιστροφή στο Ηράκλειο γίνεται χωρίς συνοδεία αυτοκινήτου.

*όποιος δεν μπορεί να ανέβει ως την κορυφή λόγω κούρασης πρέπει να επιστρέψει πίσω, δεν θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο για να ανέβει στην κορυφή. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να ανεβάσει τα αντιανεμικά, τα νερά, μπάρες ή σάντουιτς προκειμένου να ανέβουν οι ποδηλάτες χωρίς να κουβαλάνε έξτρα βάρος και να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης.

Για λόγους δημόσιας υγείας και την προσωπική ασφάλεια των αθλητών. Παρακαλούμε όσοι εισέρχεστε στο σημείο εκκίνησης στο Γάζι αλλά και στο σημείο τερματισμού στην Κορυφή να τηρείτε τις ελάχιστες αποστάσεις και να φοράτε μάσκα όπου είναι απαραίτητο. Η εκκίνηση θα γίνει από τις 8:00 έως τις 8:40 προκυμμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.

Όλοι οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δικιά τους ευθύνη, πρέπει να τηρούν του κανόνες ασφαλής οδήγησης και να μην ποδηλατουν σε δυάδες. Η κυκλοφορία τον αυτοκινήτων διεξάγετε κανονικά σε όλο το μήκος της ανάβασης.

Για λόγους ασφαλείας, επειδή ποδηλατούμε σε δρόμο με κυκλοφορία οχημάτων και περνάμε από χωριά όποιοι επιθυμούν να συναγωνιστούν ή να βελτιώσουν τον χρόνο τους στο STRAVA μπορούν να το κάνουν από τα Ανώγεια μέχρι την Κορυφή.

Στο αυτοκίνητο θα υπάρχει σακούλα για τα σκουπίδια (μπουκάλια, σακουλάκια κλπ).

Όλοι οι ποδηλάτες μπορούν να συμμετέχουν με ποδήλατα δρόμου ή gravel.

Κόστος συμμετοχής: μηδενικό

Ανάβαση Σκίνακα από Ανώγεια

Ανάβαση Σκίνακα από Γάζι

 

Ακολουθήστε το CyclingCreta στο

Facebook Comments