Δεματικά και ποδήλατα

Podilatis bikes
13 Μαΐου 2016
chochloi mpoumpouristoi
Η ταβέρνα της Μαρίας στην Βασιλική
16 Ιουλίου 2016
washers & cable ties
 

Πως να κάνετε οδηγούς καλωδίων με δεματικά.

 

Ένας φτηνό αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείτε τα καλώδια του ποδηλάτου είναι με τη χρήση πλαστικών δεματικών.

Αυτό είναι χρήσιμο εάν οι οδηγοί καλωδίων του πλαισίου καταστραφούν, αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πιρούνι ή πίσω ανάρτηση με κλείδωμα, για να τοποθετήσετε ένα παλουκόσελο που κατεβαίνει, για να μην τρίβονται τα καλώδια στο πλαίσιο ή να διαχειριστεί τα καλώδια του ποδηλάτου γενικά.

 
 
Μπορείτε να φτιάξετε ένα οδηγό καλωδίου χρησιμοποιώντας ένα δεματικό και μια μεταλλική ροδέλα.
Είναι φτηνά και μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά μεγέθη.
 
 
Η ροδέλα θα πρέπει να έχει διάμετρο τρύπας τόση ώστε το δεματικό να μπορεί να περάσει από μέσα δυο φορές. Το μήκος του δεματικού πρέπει να είναι τόσο ώστε να μπορεί να αγκαλιάσει το πλαίσιο και το καλώδιο .
 
 
Χρησιμοποιούμε δεματικά μήκους 360 χιλιοστά και πλάτους 4,5 χιλ, τα οποίο είναι κατάλληλα ακόμα και για τα πλαίσια ποδηλάτων με τεράστιους σωλήνες. Για τις ροδέλες ανακυκλώνουμε παλιές αλυσίδες, τις σπάμε και παίρνουμε τις ροδέλες των συνδέσμων.

Βήματα

1. Περνάμε το δεματικό μέσα από την ροδέλα
2. Αγκαλιάζουμε με το δεματικό το καλώδιο και ξαναπερνάμε μέσα από την ροδέλα
3. Τυλίγουμε γύρω από το πλαίσιο, το πιρούνι κλπ και το σφίγγουμε
4. Με ένα μικρό κόφτη κόβουμε ότι περισσεύει

Παραδείγματα

 

Ανάλογα με το καλώδιο που θέλουμε να περάσουμε μπορούμε να σφίξουμε το δεματικό έτσι ώστε το καλώδιο να μην κινείτε καθόλου ή να το αφήσουμε λίγο χαλαρό ώστε το καλώδιο να μπορεί να κινηθεί μέσα από τη θηλιά.
Για παράδειγμα, αν τοποθετήσουμε ένα παλουκόσελο που κατεβαίνει θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια θηλιά η οποία να είναι μεγαλύτερη από το καλώδιο. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε όταν περνάμε καλώδια δίπλα σε κινούμενα μέρη σε ποδήλατα full suspension και θέλουμε να αποφύγουμε την τριβή του καλωδίου με το πλαίσιο. .

Για να διαχειριστούμε τα καλώδια μπροστά από το τιμόνι.
Για να δημιουργήσουμε ένα μονό ή πολλαπλό οδηγό καλωδίων σε ένα πλαίσιο με κατεστραμμένους οδηγούς, να περάσουμε τα καλώδια με άλλο τρόπο ή να αποφευχθεί η τριβή με το πλαίσιο.
Για να δημιουργήσουμε ένα χαλαρό οδηγό καλωδίου για κλείδωμα ανάρτησης ή παλουκόσελου που κατεβαίνει σε παλιά πλαίσια χωρίς προεγκατεστημένο οδηγό.
Για να κρατήσoυμε το καλώδιο για τα πίσω γρανάζια πιο κοντά στα πλαίσιο και να το προστατεύσετε από τα κλαδιά .
[Heateor-SC]

Facebook Comments