ΗΡΑΚΛΕΙΟ BIKE REGION

Το μεγάλο Κάστρο

Ηράκλειο το αρχαίο λιμάνι της Κνωσού, ο Χάνδακας των Αράβων, η Candia για τους Βενετούς. Το μεγάλο Κάστρο, η πρωτεύουσα της νήσου Κρήτης. Το Ηράκλειο βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης, σε μια περιοχή που περιβάλλεται από εύφορους λόφους με αμπέλια, ελιές και δεκάδες μεγάλα και μικρότερα χωριά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη.

Τα ψηλά βουνά της Κρήτης Ψηλορείτη και της Δίκτη είναι μακριά από το Ηράκλειο. Το πλησιέστερο βουνό αν και σχετικά χαμηλό είναι ο Γιούχτα (809 μέτρα). Το ιερό βουνό των αρχαίων κατοίκων του νησιού, οι οποίοι πίστευαν ότι εδώ είναι θαμμένος ο Δίας, υψώνεται ως άγρυπνος γιγάντιος φρουρός νότια της πόλης και η θέα, για όσους ανέβουν στην κορυφή, καταπληκτική.

Παρά την απουσία των μεγάλων βουνών οι ποδηλασίες που ξεκινούν από το Ηράκλειο δεν είναι εύκολες. Οι περισσότεροι δρόμοι που οδηγούν προς τα χωριά είναι απότομοι και οι πολυάριθμες κοιλάδες κάνουν την μετάβαση από χωριό σε χωριό δύσκολη. Οι περισσότεροι από τους λόφους γύρω από την πόλη αποτελούνται από ασπρόχωμα που βρεγμένο μετατρέπεται σε μια κόλλα, εφιάλτης για τα ποδήλατα. Το μεγάλο οδικό δίκτυο και τα δεκάδες χωριά γύρω από την πόλη προσφέρουν πολλές διαδρομές με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και πολλές καφετέριες και εστιατόρια για ανεφοδιασμό και ξεκούραση.
Λόγω του μεγάλου μεγέθους της πόλης και της κυκλοφορίας σας προτείνουμε να ξεκινάτε τις ποδηλασίες σας έξω από την πόλη μεταφέροντας το ποδήλατό με μια σχάρα αυτοκινήτου, την οποία μπορείτε να πάρετε από το cyclingcreta με το ποδήλατό σας..

ALL TERRAIN

ΠΟΔΗΛΑΣΙΕΣ ΒΟΥΝΟΥ

ΑΣΦΑΛΤΙΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΕΣ

...και εξερευνήστε την περιοχή Ηρακλείου!

fu